Passa al contingut principal

Sílvia Veà publica una crònica de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics, a Estudis Romànics

 El número 43 d'Estudis Romànics publica una crònica de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics (Perpinyà, 15 i 16 de novembre de 2019), escrita per Sílvia Veà.

L’origen del Grup d’Estudis Etnopoètics (GEE) té lloc el 7 d’octubre de 2004, a la Universitat Rovira i Virgili (URV), en una reunió pensada per a constituir un grup de treball en l’àmbit de l’etnopoètica i el folklore. L’objectiu era acoblar esforços dispersos i formar un grup multidisciplinari que intercanviés experiències i projectes. Aquesta reunió va ser promoguda pels professors Josep M. Pujol (Barcelona 1947-2012) i Carme Oriol —del Departament de Filologia Catalana de la URV— i va aplegar un bon nombre d’investigadors de diversos indrets dels Països Catalans, força d’ells vinculats a l’àmbit universitari.

Els dies 15 i 16 de novembre de 2019 va tenir lloc, a Perpinyà, la XV Trobada del GEE, grup que és sota l’empara de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Amb el tema «Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana», es va desenvolupar en el si de l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà, que va brindar una acollida digna d’agraïment a tots els assistents, i amb la col·laboració del CRESEM (Centre de Recherche sur les Sociétés et les Environnements Méditerranéens) - Axe Langages et identités.

La sòlida continuïtat de les trobades anuals del GEE és el reflex material de la consecució de l’objectiu primigeni amb què es va celebrar aquella reunió, l’any 2004, a la Universitat Rovira i Virgili. I respon perfectament a aquella voluntat d’optimitzar els esforços individuals a partir de la interacció de les persones. Així, dona fruits cada any en forma de coneixement, divulgació, companyonia i nous projectes. Per molts anys!



Notícies anteriors

Mostra'n més