Passa al contingut principal

Carme Oriol parla de Palmira Jaquetti a Quan arribin els marcians

 Carme Oriol, comissària de l'Any Palmira Jaquetti, parla de la folklorista, poetessa, escriptora, compositora i docent al programa de TV3 Quan arribin els marcians. Podeu veure'l en aquest enllaç.

El programa aborda el redescobriment d'artistes injustament oblidats com uns tresors amagats que, de vegades, han d'esperar massa per ser reconeguts i passar a la posteritat.

Va tenir la mala sort, com tot la gent del seu temps, de patir la guerra civil i les conseqüències de la guerra civil,  el franquisme, la segona guerra mundial... Tot això que va patir molta gent, ella, a més, pel fet de ser dona, per les seues circumstàncies personals,... tot això va fer que la seua figura quedés una mica desdibuixada. I fins avui dia és pràcticament desconeguda.

Per les generacions actuals, aquest tall que va causar la guerra civil i la postguerra s'ha de poder superar i hem de poder tornar a enllaçar amb les generacions que van tenir aquesta mala sort de veure com el seu potencial quedava tallat de sobte.

Era una persona molt intel·ligent, era una persona que s'havia fet a ella mateixa, amb la idea de ser una persona culta, Culta amb majúscules.

Marcians, ja doneu prou oportunitats a les dones marcianes perquè desenvolupin la cultura?



Notícies anteriors

Mostra'n més