Passa al contingut principal

Se celebra la 38a Conferència de la International Society for Contemporary Legend Reseach (ISCLR)

La 38a Conferència Internacional de la International Society for Contemporary Legend Reseach (ISCLR), acollida per la Universitat Rovira i Virgili de la mà de Carme Oriol i Emili Samper i realitzada en línia del 28 de juny al 2 de juliol, ha estat un èxit.

Aquesta edició ha acollit uns 60 participants cada dia i s'hi han presentat 30 comunicacions, que han tractat diferents rumors i llegendes contemporànies sobre temes ben diversos, com ara el Brexit, la Covid-19, el trumpisme, la teoria de la conspiració -de gran actualitat-, «el tràgic error», Santa Claus,  genii locorum -de caire més clàssic-, els personatges de Pokemon, estafes, i un llarg etcètera.

Estudiosos de diversos països (Canadà, Estats Units, Gran Bretanya, Rússia, Eslòvenia, Grècia, etc.) com Theo Meder, David Clarke, Patricia A. Turner, Ian Brodie, Eda Kalmre o Gail de Vos han debatut sobre gènesi, interpretació i tipologia de rumors i llegendes contemporànies. Podeu consultar-ne el programa complet aquí.

Acabada la conferència, s'ha celebrat l'assemblea anual de la Societat, on s'ha felicitat els organitzadors d'aquesta edició tan inusual, i una happy hour on els participants s'han pogut relaxar i relacionar-se més enllà de les jornades de feina.

La 39a edició del congrés tindrà lloc l'any que ve a Otawa (Ontàrio) al Canadà.



Notícies anteriors

Mostra'n més