Passa al contingut principal

Sant Jordi amb Publicacions URV: l'ELOP i Palmira Jaquetti

 Publicacions URV se suma a les celebracions de Sant Jordi amb les darreres novetats editorials universitàries, fent esment de la incorporació de la revista Estudis de Literatura Oral Popular/ Studies in Oral Folk Literature (ELOP) a Scopus al seu butlletí especial de Sant Jordi:

La revista Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature, editada per Publicacions URV i impulsada des de l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la URV, ha estat acceptada per ser inclosa a la base de dades bibliogràfica SCOPUS. El Content Selection & Advisory Board (CSAB) d’SCOPUS ha avaluat la revista i ha decidit la seva inclusió en aquesta reconeguda base de dades de cites i resums de bibliografia d’Elsevier.

El butlletí també dedica dues pàgines a Palmira Jaquetti, fent esment de la presentació d'Em lliga la beutat de cada flor —un recull de la poesia inèdita de la folklorista— i al Quadern que li dedicà la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català: Palmira Jaquetti.

Carme Oriol explica que la raó per la qual han decidit publicar el poemari és perquè esdevingui «un punt de partida perquè més persones es puguin interessar en Jaquetti i se’n facin més estudis i recerca». En aquesta línia, Blasco ha destacat que és una autora que s’ha de reivindicar com a dona i com a persona extremadament culta, i les tres es feliciten «per la recuperació d’una autora silenciada.»
Les responsables del llibre han reivindicat durant l’acte de presentació el valor de Palmira Jaquetti com a poetessa: «Té la marca de l’artista. Té aquestes constants de la llum, de les ales…». Afirmen que fins que no van posar-se a investigar, no van ser conscients de la seva «magnitud poètica».




Notícies anteriors

Mostra'n més