Passa al contingut principal

La secció de Folklore de la revista Sonograma publica l'article «Una vegada un home, en Joan Soler Amigó, va morir»

La secció de Folklore de la revista Sonograma publica, al número 54, l'article de Roser Ros i Roser Pubill  «Una vegada un home, en Joan Soler Amigó, va morir», en homenatge al recentment desaparegut Joan Soler Amigó.

En Soler Amigó, com l’anomenaven molts, ha estat un home savi, un home bo, un home compromès amb la cultura, una dèria que va saber i voler investigar a fons, practicar amb passió i introduir en gairebé totes les seves facetes professionals, que no són poques! 

 Com a escriptor i investigador, sobretot en l’àmbit de la cultura popular, ens ha deixat un llegat del qual volem destacar: Festes tradicionals de Catalunya (1978, premi Crítica Serra d’Or de l’any 1979), Mitologia catalana (1990); Nadal català (1995), Enciclopèdia de la fantasia popular catalana (1998), Sant Jordi. La diada. La tradició. L’actualitat (2000), Cultura popular tradicional (2001), Dones catalanes llegendàries (2010), La muntanya de les relíquies (2013) o Les bruixes es pentinen, escrit juntament amb Roser Pubill (2014). I, sobretot, cal destacar que ha estat el director de Tradicionari, enciclopèdia de cultura popular en 10 volums (Barcelona, Enciclopèdia Catalana, 2004-2008).

 La seva darrera obra publicada el 2020, en vida, versa sobre la mort, una obra que es va anar teixint amb el saber d’en Soler Amigó i de dues bones filadores, la Roser Pubill i la Núria G. Caldés: Una vegada un home i una dona van morir. (Un dia no hi serem).

 

Notícies anteriors

Mostra'n més