Passa al contingut principal

2a circular del X Seminari Internacional d'Estudis Transversals Dones de Llegenda

El X Seminari Internacional d'Estudis Transversals Dones de Llegenda, en el qual participa l'Arxiu de Folklore, i que tindrà lloc els dies 7 i 8 d'octubre a Altea, ja ha tramès la seva segona circular.

Fruit de la col·laboració entre diversos grups d’investigació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), el seminari se centrarà en l’anàlisi, des d’una perspectiva de gènere, de la condició, identitat i visió de les dones en l’àmbit de l’etnopoètica o el folklore tradicional, però també s’hi incorporarà una línia d’estudi que ampliarà l’àmbit de recerca a la reescriptura i noves versions de les dones mítiques, a una banda i altra del fet literari. 

Com a ponents han estat convidades, Carme Oriol (URV), en l’àmbit de l’etnopoètica i,  M. Àngels Francés (UA), en el terreny dels estudis de gènere.

La crida a comunicacions de 20 minuts s'ha concretat en dues línies:

Línia 1. Dones, mites i llegendes en la literatura popular, oral i tradicional (etnopoètica), i reelaboracions contemporànies d’aquestes dones de llegenda.

Línia 2. La dona-mite en el fet literari contemporani: protagonistes femenines de ficció que han esdevingut llegendàries; escriptores que han assolit la categoria de mite.

Per presentar una comunicació, caldrà trametre el títol i el resum (d’unes 300 paraules, aproximadament) al Comitè organitzador (folk@urv.cat) abans del 31 de maig de 2022, amb les dades personals: nom i cognoms, institució i correu electrònic.




Notícies anteriors

Mostra'n més