Passa al contingut principal

Diari de Tarragona publica un article de Carme Oriol sobre l'Any Palmira Jaquetti

Carme Oriol publica el dia 20 d'octubre, a Diari de Tarragona, un article sobre la celebració de l'Any Palmira Jaquetti i la necessitat del reconeixement públic d'aquesta folklorista, poeta, docent i intèrpret.

Com a folklorista, en els anys 20 i 30 del segle XX, va tenir un paper molt actiu en la recol·lecció de cançons populars per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, l’important projecte impulsat i finançat pel mecenes Rafael Patxot i Jubert. Va recórrer moltes comarques catalanes, especialment les pirinenques, i va arribar a recollir unes 10.000 cançons.

L’Any Palmira Jaquetti ens dona l’oportunitat de divulgar la seva figura i d’estudiar la seva obra i, sobretot, de retre-li homenatge a través d’actes commemoratius, de conferències, d’edicions de la seva obra, d’espectacles poètics i musicals, i de molts altres actes culturals que periòdicament es van anunciant i actualitzant en el web creat per a l’ocasióEntre les activitats de realització més immediata, cal assenyalar-ne dues de molt recomanables. La primera és la Jornada Palmira Jaquetti, organitzada per la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URV que compta amb el suport econòmic de la Fundació Privada Mútua Catalana. La jornada estava previst que se celebrés demà dimecres a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV, però s’ha hagut d’ajornar a causa de l’actual situació sanitària de la Covid-19; tanmateix, la intenció és que es pugui celebrar més endavant. 

 

Notícies anteriors

Mostra'n més