Passa al contingut principal

Es publica el llibre Quan les revistes conten rondalles de Mònica Sales

Mònica Sales ha publicat el llibre Quan les revistes conten rondalles dins la Biblioteca de cultura popular Valeri Serra i Boldú de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. El volum recull el treball guanyador de la 30a edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular (2015).

Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d'un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l'època. El període d'estudi s'acota entre el 1823, en què aparegué el setmanari barceloní El Europeo, considerat la primera publicació periòdica que difon les idees romàntiques als Països Catalans, i el 1893, any de publicació de Narraciones populares catalanas de Sebastià Farnés, obra que tanca aquesta etapa de narrativa folklòrica.
Amb aquest treball, d'interès per a tota mena de lectors, es traça una panoràmica general prèvia per analitzar el moviment folklòric del segle XIX i per poder emmarcar en el seu context aquest corpus de rondalles. Així, la investigació ressegueix els inicis de l'interès per la literatura oral a Catalunya, vinculat al moviment de la Renaixença, i copsa l'important paper de l'efervescent premsa del moment en la difusió d'aquest gènere de la narrativa oral.
Mònica Sales de la Cruz. Quan les revistes conten rondalles. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, març de 2016.
176 pàgines, ISBN: 978-84-9883-820-6, 14 euros.
Per a més informació: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Notícies anteriors

Mostra'n més