Passa al contingut principal

L'Arxiu de Folklore actualitza i millora les bases de dades ArxiuFolk i RumorFolk

Mitjançant el Projecte 2022/26: «Actualització de les bases de dades ArxiuFolk i RumorFolk» i dins del conveni marc DIPTA-URV 2020-2023, signat entre la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona, l'Arxiu de Folklore va rebre, d'aquesta darrera institució, un important ajut econòmic per a actualitzar i millorar les bases de dades ArxiuFolk i RumorFolk. A dia d'avui, l'actualització i les millores ja han estat implementades i aquestes bases de dades són consultables en la nova versió.

La creació d’ArxiuFolk l’any 2010 s’emmarca dins l’activitat investigadora del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC), reconegut per la Generalitat de Catalunya (2009 SGR 644). S'hi pot consultar una part del fons de l’Arxiu de Folklore, que està format per uns 12.300 documents dels diversos gèneres etnopoètics (rondalles, llegendes, acudits, parèmies, endevinalles, cançons, mems, grafits, etc.).

RumorFolk és la base de dades de rumors i llegendes contemporànies de l'Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i té el seu origen en els treballs dissenyats per Josep M. Pujol (1947-2012) en el marc dels estudis de Filologia Catalana de la URV.  



Notícies anteriors

Mostra'n més