Passa al contingut principal

La secció de Folklore de la revista Sonograma publica l'article: «Pasqual Vidal Fígols, l’etnòleg, activista cultural i dibuixant massalionenc. In memoriam»

 La secció de Folklore de la revista Sonograma publica, al número 51, l'article: «Pasqual Vidal Fígols, l’etnòleg, activista cultural i dibuixant massalionenc. In memoriam», escrit per Carles Sancho Meix.

A casa seua, a Massalió, va morir el passat 1 d’abril amb 75 anys el nostre amic Pasqual Vidal Fígols. La seua salut havia empitjorat els últims anys i es preveia un fatal desenllaç com així ha estat. Llaurador de professió i de vocació folklorista, investigador i dibuixant, va treballar intensament per la cultura i per la defensa i promoció de la nostra llengua. 

Va ser un extraordinari enquestador i recopilador, amb Carme Alcover, de materials de la seua vila que va cedir per al projecte d’investigació Lo Molinar. Literatura popular catalana del Matarranya i Mequinensa és per això que Massalió està molt ben representada en els tres volums que formen part de l’obra de recerca.


 

Notícies anteriors

Mostra'n més