Passa al contingut principal

Carme Oriol, a l'acte de cloenda de l'Any Palmira Jaquetti

 El dia 8 de maig es va cloure l'Any Palmira Jaquetti, amb l'acte «Palmira Jaquetti. Oralitat, musica i poesia», celebrat a l'Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya), concretament, a la sala Alicia de Larrocha. L'acte va ser conduït per l'actriu Montse Alcoverro, va comptar amb la col·laboració d'alumnes de l'Esmuc, i va desenvolupar-se al voltant de la recitació de poemes de l'obra L'estel dins la llar (1938), de Palmira Jaquetti, que es reeditava amb motiu del seu Any.

Carme Oriol, comissària de l'Any Palmira Jaquetti, hi va col·laborar amb unes paraules dedicades a la figura i l'obra de la folklorista, musicòloga i poetessa, juntament amb paraules d'agraïment per a totes les persones que han col·laborat en l'Any. En podeu veure les imatges al vídeo de l'acte, des del minut 19'28" al 24'30".

El llibre va rebre molt bones crítiques a l'època. En van parlar Anna Murià, Rafael Tasis, Osvald Cardona, Ramon Vinyes i Josep Lleonart. Actualment, també n'han parlar Jaume Corbera, Montserrat Palau, Carme Rúbio, entre d'altres. De les seues impressions, de les impressions de tots ells, n'he extret uns mots. El poemari L'estel dins la llar porta acompanyats aquests noms: musicalitat, vitalisme, optimisme, ingenuïtat, simplicitat, sensibilitat, frescor, poesia de la quotidianitat, personal, juganera, emotiva, lluminosa, amb influència de les cançons populars.

 


Notícies anteriors

Mostra'n més