Passa al contingut principal

«Once Upon a Time» and «Happily Ever After»: conferència de Jonathan Roper de la Universitat de Tartu

La Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català, el Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC) i l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana us conviden a la conferència: “«Once Upon a Time» and «Happily Ever After»: Were These Words Ever Really Used By Traditional Narrators?” que pronunciarà el professor Jonathan Roper de la Universitat de Tartu (Estònia). La conferència tindrà lloc el dia 26 de març, a les 12 h, a la sala de graus del campus Catalunya.


“Once Upon a Time” and “Happily Ever After” are phrases with an international and transgeneric fame. But were they ever used in the context they purport to be from - the openings and closings of fairytales? This talk examines the records of nineteenth century English folk narration to help answer this question. 

Jonathan Roper és Senior Research Fellow in English and Comparative Folklore a la Universitat de Tartu. La seva investigació s'ha centrat principalment en els gèneres lingüístics tradicionals, com ara els encanteris i els enigmes verbals. El seu interès inclou tant textos com pràctica, així com les persones implicades. Ha organitzat conferències internacionals sobre el tema i ha establert una secció dins de la  International Society for Folk Narrative Research per fomentar i coordinar la investigació sobre aquestes qüestions.

La conferència s'emmarca en l'estada de recerca que Jonathan Roper farà a l'Arxiu de Folklore dins del programa Eramus. La relació entre l'Arxiu i la Universitat de Tartu es va iniciar amb la visita a Tarragona de Risto Järv i s'ha mantingut durant aquests anys.

Notícies anteriors

Mostra'n més