Passa al contingut principal

Heroica Tarragona: 6a edició de La ciutat a cau d'orella

Ahir a la tarda es va presentar el programa Heroica Tarragona, en el marc del cicle de llegendes i oralitat La ciutat a cau d'orella, coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l'Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili i l'Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona. Les activitats, totes gratuïtes, es duran a terme del 19 d'abril al 21 de juny.


L'objectiu d'aquest cicle, que ofereix en aquesta sisena edició 15 propostes, és conèixer aquelles històries que no s'expliquen als llibres. Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l'espai i creixen en l'imaginari col·lectiu com a referents de la ciutat quotidiana. Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d'activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm en el nostre dia a dia.

En aquesta edició prenen protagonisme, especialment, els herois i les heroïnes, un referent que ens mostra, metafòricament, com som o com volem arribar a ser. Aquests personatges encarnen ideals universals i, alhora, estan lligats al nostre temps. La seva presència va més enllà de la literatura popular i els podem trobar al cinema, a la televisió, al còmic... i també en el nostre dia a dia, si hi parem atenció.

Presentació del cicle. Fotografia: Ajuntament de Tarragona

Les activitats del cicle van dirigides a joves de 12 a 30 anys i primordialment es realitzaran a l'Espai Jove Kesse, la Biblioteca Pública i l'Escola de Lletres. Per consultar el programa d'activitats o bé inscriure's en alguna de les activitats, cal visitar el web de Tarragona Jove.

Notícies anteriors

Mostra'n més