Passa al contingut principal

Carme Oriol publica el llibre Estudis de literatura popular. Història i mètodes

Carme Oriol ha publicat el llibre Estudis de literatura popular. Història i mètodes dins la Biblioteca Miquel dels Sants Oliver de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Recull de quinze treballs centrats en dos grans àmbits: la història de la literatura popular catalana i els mètodes d’estudi desenvolupats en la recerca internacional. Els primers analitzen la contribució dels folkloristes catalans en la internacionalització de la rondallística catalana, expliquen la importància de la difusió de les rondalles dels germans Grimm a Catalunya, i presenten l’activitat duta a terme en un arxiu universitari: l’Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili. Els segons permeten un acostament a diverses perspectives d’estudi (comparativa, formalista, simbòlica, contextual, de gènere i literària) a partir de l’anàlisi de materials procedents de reculls publicats o obtinguts mitjançant el treball de camp en les terres de parla catalana. Si bé cada estudi té una entitat en ell mateix, el conjunt permet copsar la vitalitat de la literatura popular catalana així com la seva riquesa i qualitat. 

Carme Oriol Carazo. Estudis de literatura popular. Història i mètodes. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, octubre de 2016.
320 pàgines, ISBN: 978-84-9883-856-5, 18 euros.
 

Notícies anteriors

Mostra'n més