Passa al contingut principal

Ressenya d'Això era i no era. Obra folklòrica de Josep M. Pujol a la revista Llengua & Literatura

El darrer número de la revista Llengua & Literatura de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l'Institut d'Estudis Catalans (26, 2016) inclou la ressenya dels llibres Això era i no era. Obra folklòrica de Josep M. Pujol i Three Selected Papers on Catalan Folklore.


Joan Borja, de la Universitat d'Alacant, és l'autor d'aquesta doble ressenya, que es pot llegir a les pàgines 136-139 i que es troba disponible en línia.
Tenia efectivament raó l’enyorat Josep Maria Pujol quan sentenciava que la naturalesa humana és fràgil i imperfecta. I també en tenia quan s’admirava de «la meravellosa facultat de parlar» i de «l’art de la paraula». Amb els seus dos nou llibres encara oberts damunt l’escriptori, no podem evitar pensar que és precisament pel prodigi de la paraula que en una certa mesura conservem i assaborim la seua privilegiada intel·ligència; i també —si se’m permet d’expressar-ho així— l’ànima del seu verb inefable. Com la de Joan Fuster, la posteritat de Josep Maria és i serà —efectivament— de paper.

Notícies anteriors

Mostra'n més