Passa al contingut principal

3a edició de "La ciutat a cau d'orella" (llegendes urbanes)

Del 27 d’octubre i fins al 5 de desembre tindrà lloc la tercera edició de “La ciutat a cau d’orella” (llegendes urbanes), el cicle de tardor amb més càrrega d’emocions, misteris i aventures aptes per a joves i no tant joves a partir dels 14 anys. La totalitat del programa és de caràcter gratuït i accessible a tota persona que disposi d’una ment oberta i es deixi seduir per històries increïbles.

L’Arxiu de Folklore col·labora en aquest cicle amb la xerrada del dia 24 de novembre “Un amic m’ha explicat que... L’apassionant món dels rumors", a càrrec d’Emili Samper.


Una iniciativa d’autoria compartida entre les entitats juvenils, la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública, i l’Escola de Lletres de Tarragona. Descobrir on estan els límits d’allò real, l’imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l’any 2012. Encara que és segur que el fenomen de les llegendes urbanes rau sobre el constructe popular des de les primeres narracions mitològiques clàssiques, aquest segueix vigent i actiu, mentre la humanitat conjuri les seves invencions, boles i disbarats com a certs. Un total de 10 actes i activitats han estat coprogramades des de l’atractiu component i la força popular de les llegendes urbanes. Així doncs, tallers literaris, enigmes nocturns, xerrades, sessions de contacontes, concerts macabres, rutes terrorífiques i descobertes d’espais d’interès del tot insòlits, commouran a tota persona curiosa que hi pari l’orella o hi posi el nas.
Com diria Jan Harold Brunvand, les llegendes urbanes són “històries reals massa bones per ser veritat” i malgrat ser massa clares, massa equilibrades, massa centrades i massa perfectes no deixen de captivar-nos contribuint d'aquesta manera al seu procés de reinvenció col·lectiva.
Un procés que s’ha establert gràcies a la participació i la implicació de l’Escola de Lletres de Tarragona, la Canya del Metall, Auriga Serveis Culturals, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, Limònium, el Punt Òmnia de Riuclar, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’AV de Riuclar, l’Arxiu de Folklore de la URV i la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.
Una bona part dels actes són d’accés lliure, tot i així, cal consultar el programa a www.tarragonajove.org i reservar places d’inscripció a aquelles activitats què ho requereixin.

 Trobareu tota la informació en el programa (pdf) i a www.tarragonajove.org

Notícies anteriors

Mostra'n més