Passa al contingut principal

La revista Kesse dedica el número 47 a Santa Tecla i Tarragona. Vida i llegenda

La revista Kesse, editada pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, dedica el dossier del número 47 a "Santa Tecla i Tarragona. Vida i llegenda". Entre els articles inclosos hi trobem "Santa Tecla, patrona de Tarragona: vida i llegenda" de Brigid Amorós (Universitat Rovira i Virgili), a les pàgines 12-17 [pdf].


Cada any, el 23 de setembre se celebra la festivitat de Santa Tecla, la festa major de Tarragona per excel·lència i una de les tradicions populars més riques i vives de tot l’estat espanyol. Una festa popular i participativa que es remunta l’any 1321. Però qui fou aquesta santa de vida llegendària? El poc que en sabem, a través de les Actes de Pau i Tecla (s. II), és digne de pel·lícula, ja que, en aquell temps, les llegendes i les històries només podien presentar les dones com a predicadores i missioneres amb aparences novel·lesques.

La presentació d'aquest número es farà dins dels actes de les festes de Santa Tecla, el proper divendres 20 de setembre, a les 19h. a la sala d’Actes de l’Arxiu, planta segona, M2, Avinguda Vidal i Barraquer de Tarragona.

L’acte de presentació anirà a càrrec de Xavier González Perarnau, tècnic de festes. Durant el transcurs de l’acte es projectarà un audiovisual sobre l’experiència de la primera televisió municipal que va emetre durant les festes de Santa Tecla dels anys 1985 i 1986.

La revista Kesse es pot consultar en accés obert a l'adreça http://www.revistakesse.com

Notícies anteriors

Mostra'n més