Passa al contingut principal

Jaume Ayats, Premi Nacional de Cultura Popular

Jaume Ayats ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) en l'edició del 2012. Segons el jurat, rep el premi:

Pel rigor i l’excel·lència del seu treball en la recerca i divulgació de la música popular. L’any 2011 aquest etnomusicòleg publicà Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, un estudi amè i minuciós alhora sobre l’actual himne de Catalunya. Doctor en Història de l' Art, intèrpret de violí, rellevant investigador de la música oral d’arreu, ha estat present en el llarg i fecund desenvolupament dels vint-i-cinc anys del Festival Tradicionàrius.
Jaume Ayats a la presentació del llibre a Tarragona (desembre 2011)

Etnomusicòleg de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l'Escola Superior de Música de Catalunya i del Grup de Recerca Folklòrica d'Osona, Jaume Ayats va presentar precisament el llibre Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional el desembre passat a Tarragona. Aprofitem l'avinentesa per a recuperar un fragment de la seva intervenció aquell dia, com a reconeixement pel premi rebut.

Notícies anteriors

Mostra'n més