Passa al contingut principal

La secció de Folklore de la revista Sonograma publica l'article «Quin llamp de rondalles! La memòria del paisatge serosà en el temps»

  La secció Arxiu de Folklore de la revista Sonograma publica, al número 57, l'article de Rut Nolla Bertran «Quin llamp de rondalles! La memòria del paisatge serosà en el temps», dedicat al treball guardonat amb el 36è Premi de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú i editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Una ploma, paper i molta voluntat. Només amb aquestes tres eines, el folklorista ripollès Josep Fossas i Xuclà emprengué la humil i gens senzilla tasca de recollir, entre moltes d’altres mostres de folklore, rondalles. Aprofitant la seva situació laboral i familiar, que el retingué a Seròs durant una temporada, Fossas recol·lectà el denominat «corpus rondallístic de Seròs». El 9 d’agost de 1915 li escrivia a Rossend Serra i Pagès, folklorista capdavanter a Catalunya: «si vens á Seros com desitjem es a les hores yá mirem y veuras algunes coses lo que yo les escriure ya abans cuan sapiga la teva vinguda». Aquestes paraules són un bon pretext per a il·lustrar el context i la transcendència de les rondalles de Seròs, estudiades a Quin llamp de rondalles! Edició, catalogació i estudi del corpus rondallístic de Seròs, treball guardonat amb el 36è Premi de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú i editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Anem, però, a pams.


Notícies anteriors

Mostra'n més