Passa al contingut principal

Això era i no era i Història de la literatura popular catalana, ressenyats a Llegendàrium

Això era i no era: obra folklòrica de Josep Maria Pujol i Història de la literatura popular catalana, totes dues edicions a cura de Carme Oriol i Emili Samper, han estat ressenyades a la pàgina web de Llegendàrium.
La primera ressenya, la corresponent a Això era i no era: obra folklòrica de Josep Maria Pujol, la podeu trobar en aquest enllaç. La segona, la que correspon a Història de la literatura popular catalana, en aquest altre.
Durant molts anys els articles del professor Pujol es trobaven dispersos, però del 2013 ençà gaudim d’aquesta acurada edició de tota la seva obra d’investigació, publicada per la Universitat Rovira i Virgili, a cura dels filòlegs i folkloristes Carme Oriol i Emili Samper.
Publicat el 2018, Història de la literatura popular catalana és un d’aquells llibres bàsics, centrals, als quals sempre torno per consultar o cercar-hi referències. A cura dels professors, filòlegs i folkloristes de la Universitat Rovira i Virgili, Carme Oriol i Emili Samper [...], cadascun dels territoris de parla catalana està tractat per una especialista diferent, amb indrets poc habituals de veure en els estudis d’investigació de la literatura popular catalana com la Franja, el Carxe o l’Alguer. Tanmateix, en la seva escriptura i publicació també hi han participat la Universitat d’Alacant i la Universitat de les Illes Balears, a més a més de setze investigadors de diferents universitats, educació secundària i institucions de recerca d’arreu de la catalanofonia.

Notícies anteriors

Mostra'n més