Passa al contingut principal

Carme Oriol, comissària de l'Any Palmira Jaquetti

La comissió de commemoracions del Govern de la Generalitat de Catalunya ha proposat dedicar l'any 2020 a recordar i homenatjar la figura de Palmira Jaquetti (1895-1963) en el 125è aniversari del seu naixement. El Departament de Cultura és l'encarregat de l'organització i l'execució dels actes corresponents. I Carme Oriol n'és la comissària.
Des de 1925, Palmira Jaquetti va participar de manera molt activa en les missions de recerca de cançons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, patrocinada i promoguda per Rafel Patxot i Jubert i l'Orfeó Català. Els seus escrits de les memòries dels viatges i treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d'una mostra de la seua sensibilitat estètica, literària i humana. També van ser remarcables les seues facetes de poetessa i de compositora.
La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, organitza  l'acte d'inauguració de l'Any Palmira Jaquetti el proper 2 de març, a l'Ateneu Barcelonès (c. de la Canuda, 6 de Barcelona), a les 19h.


Notícies anteriors

Mostra'n més