Passa al contingut principal

Es publica el llibre Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles de Laura Villalba

Laura Villalba ha publicat el llibre Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles dins la Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. El volum recull el treball guanyador de la 33a edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular (2018).


Adelaida Ferré i Gomis (Barcelona 1881 – 1955) va dedicar bona part de la seua vida a l’estudi i la recopilació de folklore. A pesar dels seus mèrits en aquest camp, la història del folklore —i, en conseqüència, la història en general—, no se l’ha tinguda prou en compte. Cal recuperar el seu nom de l’oblit i del silenci. Cal començar a recuperar-ne la memòria. I preservar-la. Adelaida Ferré i Gomis, folklorista presenta per primera vegada junta, transcrivint-la, editant-la, ordenant-la i estudiant-la, una part menuda de la rondallística que ella va recollir: vint-iun textos en forma de petit rondallari ordenats i catalogats segons el sistema internacional d’Aarne/Thompon/Uther.
Per a una lectura còmoda de l’obra, els textos —sense interrupcions— es presenten separats del seu estudi i catalogació. El conjunt ve precedit per la presentació de la figura d’aquesta interessantíssima dona en el seu context històric i familiar, la seua formació i la seua trajectòria professional. Amb aquest volum s’allarga la nòmina coneguda de folkloristes catalanes i es fa gran el gros de la narrativa oral dels Països Catalans publicada.
Títol: Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles
Autora: Laura Villalba Arasa
ISBN: 978-84-9191-049-7
Data de publicació: 28/03/2019
Nombre de pàgines: 212
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú
Matèria: Biografies i Memòries
PVP: 16.00€

Notícies anteriors

Mostra'n més