Passa al contingut principal

Emili Samper publica un article sobre la Baixada de l'Àliga de Tarragona

La Universitat de València ha publicat el llibre Festa popular, territori i educació, a cura d'Alexandre Bataller, Hèctor H. Gassó i Antonio Martín que inclou el treball "La Baixada de l'Àliga de Tarragona: l'èxit d'un acte festiu espontani" d'Emili Samper, a les pàgines 113-122.


Alexandre Bataller Català, Héctor H. Gassó, Antonio Martín Ezpeleta (eds.). Festa popular, territori i educació. València: Publicacions de la Universitat de València, 2017.
Aquest volum estudia la dimensió formativa de la festa, en tant que manifestació social, expressió simbòlica del poble i mecanisme de vinculació al territori. Des de disciplines diverses i convergents, que integren la història, la filologia, l'etnopoètica i les didàctiques específiques, es fan apropaments als elements literaris i teatrals que configuren les festes, des del cicle de Nadal i Pasqua, passant per les festes dels Moros i Cristians, sant Antoni, la Patum, el rerefons satíric de la festa de Carnaval, la Muixeranga o els Castellers, que integren cercaviles, danses i cançons. Dins la vessant educativa de la festa, s'hi presenten i analitzen els resultats d'experiències didàctiques i projectes educatius que empren les manifestacions festives, d'arrel tradicional o incorporades des de la interculturalitat, com a element motivador del treball a les aules.

Notícies anteriors

Mostra'n més