Passa al contingut principal

Conferència de Mònica Sales a Móra d'Ebre

Mònica Sales pronunciarà el 12 de maig, a les 19:30h. a Móra d'Ebre, la conferència "De la princesa encantada a l'autoestopista del revolt". L'acte, que s'emmarca dins l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a Móra d'Ebre, tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.


Aquesta conferència vol ser una aproximació a l'etnopoètica (literatura oral) i als seus gèneres per ensenyar l'abast científic d´aquestes produccions orals que es transmeten de generació en generació.
Després d´una pinzellada sobre el món de l´oralitat i d´un breu recorregut pels principals gèneres i les seues característiques, es farà un viatge en el temps per recordar aquelles rondalles que ens explicaven de menuts.
Acabada aquesta reflexió conjunta, es retornarà a l'actualitat per parlar del gran nombre de llegendes urbanes que circulen avui en dia per veure´n la seua influència en la societat.
Tant les rondalles com les llegendes urbanes són molt presents en el nostre dia a dia i són representatives de dues etapes maduratives ben diferents. Enllaçar-les ens permetrà veure com evolucionen els gèneres de la literatura oral al mateix temps que creix l´individu i passa de ser infant a ser adolescent i adult.

Notícies anteriors

Mostra'n més