Passa al contingut principal

Laura Villalba participa en una taula rodona sobre Adelaida Ferré i Gomis

El proper dimarts 13 d'octubre, a les 19:00 h. la sala d'actes de l'escola IPSI (Borrell, 212-216, entre Provença i Mallorca, Barcelona) acollirà una taula rodona sobre la figura d'Adelaida Ferré i Gomis que comptarà amb la participació de:
  • Laura Villalba, doctora en Filologia Catalana, estudiosa de la persona d'Adelaida Ferré i de les rondalles que va recollir.
  • Joan Miquel Llodrà, llicenciat en Història de l'Art, estudiós de la tasca puntaire d'Adelaida Ferré.
És molt possible que aquest nom us sigui familiar però d'una manera borrosa. Adelaida Ferré i Gomis fou una dama barcelonina molt avançada al seu temps. Estudià a l'Escola Normal Superior i una mica després fou alumna de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona fundat per Francesca Bonnemaison. Aquí perfeccionà els seus coneixements de puntes i un dels seus professors fou el rander Josep Fiter. Adelaida Ferré dirigí l'Escola Municipal Lluïsa Cura dedicada a l'aprenentatge d'oficis al públic femení. Fou ella qui endinsà al món de la punta les germanes Raventós, fundadores de l'Escola de Puntaires de Barcelona.
Segur que ara ja teniu més curiositat per conèixer millor aquest personatge, una dona emprenedora que ha deixat un gran treball a nivell artístic i documental.

L'acte està organitzat per l'Associació Catalana de Puntaires.

Notícies anteriors

Mostra'n més