Passa al contingut principal

Es publica el llibre Les rondalles de Cels Gomis i Mestre. Edició, catalogació i estudi d'Emili Samper

Emili Samper ha publicat el llibre Les rondalles de Cels Gomis i Mestre. Edició, catalogació i estudi dins la Biblioteca de cultura popular Valeri Serra i Boldú de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. El volum recull el treball guanyador de la 29è edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular (2014).

Tot i que no va publicar mai cap recull de rondalles, el folklorista Cels Gomis i Mestre (Reus, 1841-Barcelona, 1915) sí que va incloure dins la seva extensa obra folklòrica (formada per articles i estudis monogràfics), textos rondallístics. En aquest volum s'ha seleccionat, transcrit, editat i ordenat la part més important d'aquests textos per a descobrir aquest vessant totalment inèdit de la seva producció. Les seixanta-set rondalles que integren el corpus s'hi presenten ordenades i catalogades segons el sistema internacional d'Aarne/Thompson/Uther (ATU). El corpus ve precedit d'un estudi introductori i seguit de la catalogació i estudi de cada rondalla, amb les anotacions i els comentaris pertinents, cosa que permet fer-ne un doble ús i adreçar-se tant al lector com a l'especialista. Aquest volum, en definitiva, dóna forma a un rondallari inèdit i enriqueix el nostre patrimoni rondallístics amb la incorporació d'un folklorista excepcional com Cels Gomis.

Emili Samper Prunera. Les rondalles de Cels Gomis i Mestre. Edició, catalogació i estudi. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, març de 2015.
184 pàgines, ISBN: 978-84-9883-739-1, 14 euros.
 Per a més informació: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Notícies anteriors

Mostra'n més