Passa al contingut principal

Es publica una nova edició de la Zoologia popular catalana de Cels Gomis

Edicions Sidillà ha recuperat, 104 anys després de l'obra original, la Zoologia popular catalana de Cels Gomis i Mestre, en una nova edició, il·lustrada per David Granato i que compta amb un pròleg d'Emili Samper. Aquest títol enceta la col·lecció "La Talaia clàssics".


Zoologia popular catalana es va editar el 1910 per primer i únic cop. Cels Gomis va treballar de valent en l’aplec de tot allò que li explicava la gent en relació als animals, tant els domèstics com els feréstecs. A més, en aquest llibre trobareu creences, dites, històries, llegendes, jocs, embarbussaments, aforismes, tradicions i altres mites sobre animals que s’explicaven a Catalunya ara fa un segle, quan la relació entre les persones i ells eren més estretes, sovint necessàries. És per això que aquest llibre conté prop de 2.000 frases i un aplec ingent de curiositats entorn dels 160 animals que hi apareixen.
Zoologia popular catalana és un tresor carregat de coneixements, d’intuïcions i de certeses. Gomis ens obre una porta per veure el país i la seva gent tal com era fa més de cent anys. Com érem, doncs, com ens vèiem i què en dèiem. Dels homes i de les bèsties. D’un món que era i que ja no és com el nostre. 

Cels Gomis i Mestre. Zoologia popular catalana. Modismes, aforismes, creences, supersticions... que sobre els animals hi ha a Catalunya, amb gran nombre de confrontacions. Il·lustracions de David Granato. Pròleg d'Emili Samper Prunera. La Bisbal d'Empordà: Edicions Sidillà, Col·lecció la Talaia clàssics 1, juny de 2014.
448 pàgines, 19 €, ISBN: 978-84-942564-0-0.

Per a més informació: Edicions Sidillà

Notícies anteriors

Mostra'n més