Passa al contingut principal

Carme Oriol i Josep M. Pujol participen al darrer número d'Ausa

La revista Ausa dedica el número 171 (volum 26, 2013) al monogràfic "El folklore d'Osona" quan es compleixen els 30 anys de l'inici de la recollida sistemàtica de material folklòric per part del Grup de Recerca Folklòrica d'Osona i quan falta poc per celebrar els 35 anys del naixement d'aquest grup.



Carme Oriol i Josep M. Pujol publiquen dos articles en aquest número. En el segon cas, es recupera un text inèdit de 1991.
Rescatem de Josep M. Pujol un text paradigmàtic: "El folklore verbal: balanç d’actualitat i línies de futur", de 1991, inèdit fins aquest moment. Aquest text va servir per iniciar les Jornades d’Estudis Folklòrics en el desè aniversari de la primera recerca sistemàtica que va realitzar el GRFO, al municipi de Rupit-Pruit. Josep M. Pujol ha tingut una ascendència important sobre el GRFO: els ha donat fonaments per a la construcció teòrica del seu treball sistemàtic. El text s’ha de llegir des d’avui com un esglaó necessari que la disciplina del folklore a Catalunya havia de recórrer.
L’article "Els gèneres del folklore narratiu: conceptes, criteris i aplicació", de Carme Oriol, és una crida a la conveniència de classificar correctament els materials que provenen de la recerca. Es basa en els treballs de la folklorista Heda Jason i s’exemplifica amb resultats obtinguts pel GRFO.
La revista es pot consultar en línia a RACO.

Notícies anteriors

Mostra'n més