Passa al contingut principal

Ressenya a Ítaca 3

El número 3 de la revista Ítaca, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, corresponent a l'any 2012 i que dedica el dossier a "Còmic i literatura", inclou la ressenya de Literatura oral a Faió, Favara, Maella i Nonasp, de Carme Oriol, Pere Navarro i Mònica Sales (Associació Cultural del Matarranya, Calaceit, 2010, 272 pàgines) escrita per Vicent Vidal.

VIDAL LLORET, Vicent. “Ressenya de Literatura oral a Faió, Favara, Maella i Nonasp, de Carme Oriol, Pere Navarro i Mònica Sales (Associació Cultural del Matarranya, Calaceit, 2010, 272 pàgines)”. Ítaca. Revista de Filologia. Núm. 3 (2012). ISSN 2172-5500, pp. 323-327.

 
"Especialistes i curiosos, etnopoetòlegs, lletraferits, llenguaferits, crec que tot lector té cabuda en Literatura oral a Faió, Favara, Maella i Nonasp. Els comentaris més tècnics no enterboliran la lectura dels poc avesats a l’etnopoètica, però seran necessaris i més que suficients per a qualsevol investigador. Només em queda el desig que —tant de bo— algun dia totes les nostres comarques tindran reculls semblants. Qui sap si en aquest moment sant Pere parlarà en altres termes..."
La ressenya es pot llegir i descarregar (pdf) en aquest enllaç del Repositori Institucional de la Universitat d'Alacant (RUA): http://hdl.handle.net/10045/26858

Notícies anteriors

Mostra'n més