Passa al contingut principal

Rondalles que ens apropen a petits i grans a la Biblioteca Pública de Tarragona

La Biblioteca Pública de Tarragona (Carrer Fortuny 30) organitza el cicle "Rondalles que ens apropen a petits i grans" que es durà a terme els mesos de gener i febrer de 2013.


Temps era temps les rondalles es contaven a la vora del foc, aplegaven a tota la família i el més gran, l’avi o àvia, n’era el narrador.
La rondalla és un relat o narració en prosa de tradició oral, que té un caràcter anònim i pertany a un patrimoni col·lectiu. La rondalla conta fets imaginaris, desenvolupats amb uns personatges, un argument i un espai determinats, i que en general té  unes fórmules fixes d'inici i acabament del relat. La rondalla és molt poderosa, té un gran poder captivador en les ments dels petits i grans.
Ens agradaria fer reviure de nou aquests moments, en els que els grans tenen la paraula i els altres escolten la veu de l’experiència.

Programa d'activitats


Dijous 24 de gener. 18h
Vet aquí en aquell temps que les bèsties tenien dents... Amb la Núria Gondolbeu i  l’Imma Pujol. Voleu explicar una rondalla? Apunteu-vos al taulell de la Sala Infantil
Edat: per a infants (a partir de 6 anys) i adults.
Lloc: Sala Infantil.

Dimarts 29 de gener. 18h
Temps era temps, quan els animals parlaven i els homes escoltaven la rondalla de... Joan de l’Ós, Amb l’Agus Farré
Edat: per a infants (a partir de 6 anys) i adults.
Lloc: Secció Local. Planta Primera

Dimarts 5 de febrer. 19h
Visita guiada a l'exposició "Correspondències ciutadanes amb la gent gran de la Part Alta" amb Nani Blasco (coautor).
Edat: per a tots els públics.
Lloc: Col·legi d'Enginyers. C/ Mare de Déu del Claustre, s/n. A les 18.30h Sortida de la Biblioteca Pública. Inscripció prèvia.

Dimecres 6 de febrer. 18h.
Rondalles amb les Mestres Àvies Recuperadores de Contes (MARC) de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.
Edat: per a infants (a partir de 6 anys) i adults.
Lloc: Sala Infantil.

Per a més informació, podeu consultar la programació de les activitats del cicle i una selecció de recursos bibliogràfics i recursos web sobre rondalles que inclou l'Índex tipològic de la rondalla catalana i el RondCat [descarregar pdf]


Notícies anteriors

Mostra'n més