Passa al contingut principal

Emili Samper publica «Oralitat i llegenda en la narrativa curta de Josep Iglésies»

 La Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), publica el llibre Literatura Catalana Contemporània: transformacions, imitacions i altres formes de reescriptura, que correspon al número 20 de la col·lecció Treballs de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, fruit de la V Jornada LitCat de grups de recerca de Literatura Catalana Contemporània, celebrada el 30 d'octubre de 2020 per videoconferència. Aquesta jornada va ser organitzada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València (UV), amb la col·laboració de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (IEC), i amb el Grup de Literatura Catalana Contemporània de la UV com a amfitrió

Emili Samper hi ha col·laborat amb el treball titulat «Oralitat i llegenda en la narrativa curta de Josep Iglésies», que podeu trobar a les pàgines 45-63.

Els reculls de narracions curtes de Josep Iglésies segueixen, estèticament, l'aire noucentista que es pot trobar en tota la seva producció literària. Una part d'aquestes narracions les podem considerar, temàticament i per la seva tradició amb la tradició oral, llegendes, això sí, convenientment adaptades i recreades segons els seus preceptes estètics i el seu estil literari. L'oralitat és, per a Iglésies, una font d'on obtenir la matèria prima per, després, elaborar literàriament les narracions, en un exercici similar al que havien fet, en un altre context, alguns dels autors vuitcentistes en els inicis de l'interès per la literatura popular i el folklore a Catalunya, amb qui el mateix Iglésies hi està, sens dubte, connectat.



 

Notícies anteriors

Mostra'n més