Passa al contingut principal

Presentació del llibre El carrer popular. Jocs de tradició a Valls d'Albert Oliva

El proper dilluns 16 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, la sala d’actes de l’antic convent del Carme (actual escola Enxaneta) de Valls acollirà la presentació del llibre El carrer popular. Jocs de tradició a Valls, del filòleg Albert Oliva i editat per Quart Minvant.


En l’acte, que dona inici a la programació de la fira de Santa Úrsula d’enguany, a més de l’autor, hi intervindran Francesc Sans, editor del llibre, i Carme Oriol, catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili que en farà la presentació. La publicació també ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Valls.

El llibre és una edició de l’aplec manuscrit de jocs tradicionals de Valls de mossèn Eusebi Ribas Vallespinosa, presentat als jocs florals de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1951 amb el títol «Folk-lore Vallenc. Jocs amb auca i llur descripció històric-etimològica». La publicació inclou una nova proposta de classificació, contextualització i estudi dels jocs per part de l’autor i, al mateix temps, i gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Valls, s’ha recuperat una col·lecció de fotografies inèdites de Valero Llusà sobre jocs tradicionals localitzats en diversos punts de la ciutat en la dècada dels anys 40 i 50 del segle passat.

Albert Oliva (Valls, 1992), l’autor del llibre, és filòleg i ha cursat el màster d’Estudis Superiors en Llengua, Literatura i Cultura Catalanes a la Universitat Rovira i Virgili. Col·labora amb la unitat de recerca Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la URV, és membre del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana i del Grup d’Estudis Etnopoètics de l’Institut d’Estudis Catalans. Actualment, és doctorand en el programa d’Estudis Humanístics de la mateixa universitat. Ha centrat la seva activitat investigadora en la figura del prevere vallenc Eusebi Ribas Vallespinosa i en la seva aportació a la història del folklore català de la primera meitat del segle XX.

Notícies anteriors

Mostra'n més